Basisschool De Morgenster maakt kans op 10.000 euroKinderen spelen op de rolschaatsbaan (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 05-11-2020
WIERDEN - Basisschool De Morgenster maakt kans op 10.000 euro om het Project Rolschaatsbaan te realiseren in Wierden. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft 10.000 euro per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt tot 24 november.

Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken en ondersteunt op deze manier initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, mobiliteit en vrije tijd. 

Veilige ontmoetingsplek

Met het project Rolschaatsbaan wil basisschool De Morgenster de huidige rolschaatsbaan omvormen naar een veilige ontmoetings-en beweegplek voor 0 tot 99 jaar. Van een rolschaatsbaan met kuile, scheuren en gaten naar een ontmoetings- en beweegplein voor de hele wijk, voor jong en oud.

Dat is het plan dat basisschool De Morgenster, samen met De Welle, de wijk en de gemeente ingediend heeft bij de ANWB. En het plan in genomineerd. Jongerenwerker Bart Benneker en leerkracht Dianne Brand van de Morgenster vertellen hierover in de reportage van Twente FM.
Jongerenwerkers, buurtbewoners en gemeente hebben in samenwerking met De Morgenster een plan opgesteld voor een nieuwe bestemming van de rolschaatsbaan.

Stemmen

Stemmen kan via www.anwb.nl/stem. Op deze site staat het project Rolschaatsbaan met andere maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. Stemmen kan nog tot 24 november.

Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle twaalf winnaars.
Volg ons