2Switch geeft mooie spullen tweede levenManager 2Switch Wierden Jolande ter Horst in de winkel (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 29-09-2020
WIERDEN -  Bezoekers kunnen bij 2Switch in Wierden komen neuzen tussen allerlei leuke spullen op Nationale Kringloopdag, zaterdag 3 oktober.

Extra activiteiten zijn er, in verband met corona en de maatregelen van het RIVM, dit jaar niet. De Wierdense kringloop is zelf op zoek naar vrijwilligers. “Mensen die ons willen helpen om de winkel er toppie uit te laten zien zijn van harte welkom”, zegt filiaalleider Jolande ter Horst.

Ter Horst leidt sinds vorig jaar juni het filiaal van 2Switch aan de Marktstraat 26 in Wierden. Er werken vier vaste krachten.
Bij 2Switch werken ook mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan. “Het mooie is dat je mensen helpt met laten groeien waar ze goed in zijn. Samen zorgen we er voor dat de winkel er toppie uitziet en tegelijk helpen we mee aan de bewustwording rond het afval. Wat ook heel leuk is, is dat we mooie spullen een tweede leven geven.”

Vrijwilligers welkom

Vrijwilligers zijn welkom bij de Wierdense kringloopwinkel. “Voor elke afdeling kunnen we nog medewerkers gebruiken. Op de boekenafdeling, bij de elektra, de speelgoedafdeling, maar ook bij het innemen van goederen. Eigenlijk overal.” Belangstellenden kunnen langs komen bij 2Switch voor meer informatie of bellen naar het filiaal (0900-0205) en een afspraak maken.”

Hobbyisten

Ook mensen die een hobby hebben en deze samen met anderen willen uitoefenen, kunnen bij 2Switch terecht. “Ze kunnen samen om tafel in de koffiecorner en aan de hobbytafel.”

Veel goederen

“We krijgen veel goederen binnen. Helaas kunnen we tegenwoordig niet alles aannemen. We moeten ook kostenbewust met onze eigen afval om gaan. Voor bijvoorbeeld ski’s is geen markt in Wierden. Het meeste dat hier binnenkomt zijn huishoudelijke artikelen, maar soms komen er ook artikelen binnen zoals antiek, bijzondere vazen of instrumenten.”

Alles wat binnenkomt wordt eerst uitgezocht. “Daar gaat veel van naar de winkel of naar een van de andere filialen van 2Switch. We hebben elf filialen in Nederland. Bijvoorbeeld een bank wordt eerst aangeboden aan andere filialen; wil niemand de bank dan wordt deze uit elkaar gehaald en gescheiden bij het afval gedeponeerd: hout bij hout, stof bij restafval en ijzer bij ijzer. Soms komen er spullen binnen die we kunnen repareren, zoals elektra of een kast waaraan een dingetje stuk is. In de toekomst zijn we van plan om meubels te gaan bewerken.”

Dit jaar wordt de Nationale Kringloopdag sober gevierd. “Door corona kunnen we helaas niet veel extra’s doen. We waren van plan om een modeshow te geven, maar dat gaat nu niet door. Na sluiting zaterdag wilden we alle vrijwilligers bedanken en een hapje gaan eten in de winkel, maar nu de coronamaatregelen verscherpt zijn, gaat dat ook niet door.”
Volg ons