Wierden super schoon dankzij deze leerlingen van MorgensterKinderen van de Morgenster ruimen schoolgebied op (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 17-09-2020
WIERDEN - De kinderen van De Morgenster uit Wierden kwamen op woensdag 16 september in actie voor een schone schoolomgeving. Zij deden mee aan de World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. 

Een groot aantal leerlingen ging aan de slag om hun schoolomgeving zo goed mogelijk schoon te maken. Wethouder Richard Kortenhoeven vertelt: “Het is mooi te zien dat ze op jonge leeftijd hiermee aan de slag gaan. Zo worden ze bewust van de gevolgen van zwerfafval en weten ze hoe belangrijk het is om afval op te ruimen.”

Gemeente

De school heeft prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes ontvangen van de gemeente, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen. Wethouder Richard Kortenhoeven kwam ook langs, om de leerlingen aan te moedigen. Aan het einde van de ochtend werden alle zakken met zwerfafval verzameld en weer opgehaald.

Zelf ook een handje meehelpen?

Het hele jaar door zijn er vrijwilligers in Wierden actief met het opruimen van zwerfaval. Op 19 september is de officiële World Cleanup day. Op www.worldcleanupday.nl is te zien wie er in de buurt zwerfaval opruimt en is het mogelijk om zelf een actie te organiseren. Foto's kunnen gedeeld worden op facebook, waarin gemeente Wierden in getagd kan worden. 
Volg ons