Parentoernooi klootschieters succesKlootschietvereniging Wierden (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 01-09-2020
WIERDEN - Klootschietvereniging Wierden hield zaterdag 29 augustus, voor het eerst in haar bestaan een klootschiettoernooi voor paren en koppels.

Het reguliere toernooi in juli ging in verband met corona niet door, maar nu mochten de klootschieters de weg weer op. Hans Morsink van de organiserende club is er blij mee. "Dit toernooi is in december vorig jaar al op de landelijke klootschietkalender gezet. Gelukkig kan het doorgaan."

Volgens KSV Wierden is het ook voor het eerst dat in deze regio een paren- en koppeltoernooi gehouden wordt. “Landelijk is het nog maar twee keer geweest”, weet Morsink.

Het parcours werd uitgezet in het buitengebied van Hoge Hexel en Wierden en is bijna zes kilometer lang.
De circa 25 teams startten vanuit het clubgebouw van de Wierdense IJsclub. Om 10.00 uur startte de herenklasse en om 10.30 uur de mixklasse. “Het parcours is zo aangepast dat zowel het startpunt als het eindpunt dichtbij het clubgebouw van de Wierdense IJsclub ligt. We zijn blij dat we weer een toernooi hebben, iedereen wil ook weer gooien. Het is heerlijk om weer over de weg te mogen.”

Vanuit onder andere uit Fledder bij Staphorst, Meppel, Hooghalen, Emmen, Oldenzaal en Nijverdal kwamen de teams aan bij het clubgebouw van de IJsclub.
Ze hadden het weer mee. “Het bleef zelfs de hele dag droog. Het toernooi is goed verlopen, mooi weer, geen blessures. Met dank aan de Wierdense IJsclub waarvan we de kantine konden gebruiken.”

De deelnemers kwamen enthousiast over de finish. “Ze vonden het parcours schitterend. En het toernooi was goed geregeld. Ze vertelden dat ze volgend jaar terugkwamen voor het toernooi, dus dat is een goed teken. We houden dan ons tweede parentoernooi”, aldus Morsink. “En dan hoop ik dat zich ook meer Wierdense deelnemers melden.”

Winnaars
Bij de Herenteams ging de eerste plaats naar Vooruitzicht 2 uit Oldenzaal met 46 schot en 19 meter. Tweede werd Vooruitzicht 1 met 46 schot en 8 meter. Op de derde plaats eindigde Nei Drente uit Fledder met 48 schot en 31 meter.
Bij de Mixteams werd Woudhuis 3 uit Apeldoorn eerste, met 53 schot en 39 meter. De tweede plek was voor ’t Meugien uit Meppel met 58 schot en 52 meter. Derde werd ’t Meugien 4 met 60 schot en 7 meter.

Gooi mee
Elke zondag om 10.00 uur vertrekken de leden van KSV Wierden voor een klootschietwandeling. Ze verzamelen zich in de kantine van Juventa’12 aan de 2de Lageveldsweg. Morsink: “Iedereen die belangstelling heeft kan zondagsmorgens langskomen en meegooien. We proberen de deelnemers dan natuurlijk wel enthousiaste te maken.”
Volg ons