Wierden volop in teken paardensportDutch Youngsters Festival 2020 (Foto: Johan de Ruyter)
Van de redactie | 15-08-2020
WIERDEN - Dit jaar zou de 25e editie van het Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gehouden worden. Een feestelijk jubileum, gepland eind mei, begin juni. Toen kwam corona en de paardensport in Nederland lag stil.

Maar vanaf deze week tot en met 23 augustus wordt dit hippisch evenement alsnog op De Vossenbos gehouden. In de reportage een interview met voorzitter Ruben Hofman.

Tot en met zondag 16 augustus gaan aan de Bruine Hoopsweg de nationale jeugdequipes voor ponyruiters, children, junioren en young riders de strijd aan met elkaar.

De paardensport in Wierden krijgt komende week een vervolg met Outdoor Wierden, dat van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus op de agenda staat. Ook voor dit toernooi is veel belangstelling.
Hofman vertelt dat er zelfs een wachtlijst is. Niet alleen vanuit de landelijk ruitertop komen combinaties naar Wierden, ook de regionale top is aanwezig in Wierden. Hofman noemt daarbij de namen van Remco Been, Robert Vos, Henri Stegeman en de gebroeders Schröder.
Outdoor Wierden sluit zondag 23 augustus af met de Grote Prijs van Wierden.
Volg ons