Ter Avest naar TwelloVoetbal op groen veld (Foto: RTVNOT)
Van de redactie | 07-01-2021
WIERDEN - Berthil ter Avest (50) wordt komend seizoen hoofdtrainer van eersteklasser Voorwaarts Twello.

De geboren Wierdenaar is nu voor het vijfde seizoen werkzaam bij tweedeklasser Bon Boys in Haaksbergen. Ter Avest wordt in Twello de opvolger van Jochem de Weerdt, die na drie seizoenen vertrekt. Voorwaarts promoveerde twee jaar geleden naar de eerste klasse.

Ter Avest voetbalde in de jeugd bij SVZW voordat hij naar FC Twente vertrok.
 
Bij FC Twente kwam hij tot 169 wedstrijden. Ook voetbalde hij bij Roda JC, Borussia Mönchengladbach, FC Groningen en De
Graafschap. Bij Twello zijn ze blij met de komst van Ter Avest. “Wij hebben hem inmiddels leren kennen als een ambitieuze trainer. Een echt voetbaldier met de ambitie om spelers individueel beter te maken en met het 1e elftal mooie resultaten neer te zetten.

Daarnaast is hij ook geïnteresseerd in de club Voorwaarts, onze jeugd en het O23 elftal zoals we dat willen vormgeven. Als trainer is Berthil ingestapt bij zijn oude club SVZW en heeft hij er als eindverantwoordelijke nu vijf succesvolle seizoenen opzitten bij Bon Boys. Met die club promoveerde hij via een kampioenschap naar de 2e klasse en liep hij promotie naar de 1e klasse net mis na een prachtig titelgevecht met de latere kampioen Voorwaarts… We zijn blij met zijn komst, verheugen ons op een mooie samenwerking en
wensen Berthil een leuke en sportief succesvolle tijd bij onze club’’, aldus het bestuur.
Volg ons