Geen overlast vuurwerk in WierdenBurgemeester Doret Tigchelaar - Gemeente Wierden (Foto: Gemeente Wierden)
Door: Jenny ter Maat | 07-01-2021
WIERDEN – Burgemeester Doret Tigchelaar van de gemeente Wierden is supertrots op de manier waarop de jaarwisseling in de gemeente gevierd werd. Tigchelaar gaf dat aan tijdens de Informatieronde Grondgebied, na een vraag van CU-fractievoorzitter Kees van Dijk hierover.

Van Dijk had de indruk dat er wel minder vuurwerk afgestoken werd, maar hij had toch wel knallen gehoord en wilde weten of er overlast was en of er vernielingen gepleegd waren.

Geen excessen

Tigchelaar bleek een tevreden burgemeester: “Het was een heel ander oud en nieuw dan we gewend waren. De tradities werden aangepast, maar de inwoners hebben zich daar goed aan gehouden. Er waren geen excessen.”

Wel vuurwerk

Er kwamen zo’n negentig meldingen binnen voor het afsteken van carbid. Tigchelaar ging er vanuit dat er naast die meldingen her en der ook wel iets afgestoken werd. “We hebben ‘s nachts kunnen zien dat er ook wel vuurwerk de lucht in is gegaan.”

Geen overlast

Tigchelaar kreeg van de politie door dat er in Wierden geen overlast was, dat er zelfs een agent vanuit Wierden naar Almelo/Hengelo gegaan is. “Het was hier echt rustig. Complimenten aan onze inwoners. Ik kan alleen maar supertrots zijn.”
Kosten van eventuele vernielingen heeft ze nog niet vernomen. “Maar die schat ik ook heel erg laag in.”
Volg ons