Gratis groentezaad Wierdense scholenGratis zaad voor bloemen en groenten. (Foto: Natuur en Milieu Overijssel)
Van de redactie | 07-01-2021
WIERDEN - Scholen en kinderopvangorganisaties uit Wierden kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Aanmelden kan tot woensdag 27 januari.

Eigen aardbeien

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. "Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt", aldus Natuur en Milieu Overijssel.

Gratis zaden

Scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) en kinderopvangorganisaties uit Wierden kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan.

Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het pakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

Meedoen

Geïnteresseerde scholen en kinderopvangorganisaties uit Wierden kunnen zich tot woensdag 27 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden.
Het lespakket met de groentezaden ontvangen zij eind maart.

Advies eetbaar groen op het schoolplein

Scholen of kinderopvang die méér willen doen met eetbaar groen op het schoolplein, zoals frambozenstruiken, een appelboom of moestuin, kunnen van de adviseurs Eetbaar Groen kosteloos een advies op maat krijgen. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden. 
Volg ons