Van de redactie | 12-10-2020
WIERDEN - Martine Veldhuis is Europees kampioene roeien geworden in de lichte vrouwenskiff. Momenteel is ze op de terugweg vanuit 
Polen. 


"Ik kwam er wel echt heen met een doel en dat was zeker minimaal het podium, maar dat het ook echt zo goed uitpakt. Ik heb er vaker over gedroomd, maar dat het ook echt gebeurt is wel echt een beetje onwerkelijk. Het is ook nog niet helemaal gezakt," aldus wereldkampioene Martine Veldhuis. 

Raar seizoen

Het roeiseizoen liep dit jaar ook anders dan andere jaren, want alle wedstrijden werden afgelast. Het trainingskamp van Martine Veldhuis in de buurt van Milaan is ook afgelast. "Je komt wel een beetje in een gat te zitten. Je traint de hele winter om zo goed mogelijk voor de dag te verschijnen en het moment waar je het allemaal voor doet zijn de wedstrijden uiteindelijk. Trainen is heel leuk, maar uiteindelijk roei je om tegen de wereld te gaan strijden. Dus dat is wel echt heel moeilijk".

Tóch een wedstrijd

"Uiteindelijk kwam het nog wel dat het Europees Kampioenschap naar het einde van het seizoen zou worden verplaatst. Het was eerst veel eerder, maar nu dus helemaal eind oktober. Aan het eind kneep ik hem ook wel weer, want de tweede golf kwam opzetten. Het ging door en het was heel fijn om dit hele gekke seizoen te starten en ook gelijk te eindigen.

Europees Kampioenschap

Veldhuis besluit: "Op de enige wedstrijd van het seizoen werd de roeister eerste. "Ik voelde dat ik sterk was en ik wilde dat gewoon heel erg graag laten zien. Dat dat nog wel kon op het Europees Kampioenschap was gewoon heel vet."
Volg ons