Schoolkinderen maken schoolomgeving weer schoon!Tubbergen doet mee aan CleanUp Day (Foto: www.tubbergen.nl)
Van de redactie | 11-09-2020
WIERDEN - De kinderen van De Driesprong uit Hoge Hexel en De Morgenster uit Wierden komen op woensdag 16 september in actie voor een schone schoolomgeving. Zij doen mee aan de World Cleanup Day de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar en ruim 180 landen doen hieraan mee. In Nederland wordt dit jaar de World Cleanup Day georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. 

Opruimactie

Een groot aantal leerlingen gaan aan de slag om hun schoolomgeving zo goed mogelijk schoon te maken. Wethouder Richard Kortenhoeven vertelt: “Het is mooi te zien dat ze op jonge leeftijd hiermee aan de slag gaan. Zo worden ze bewust van de gevolgen van zwerfafval en weten ze hoe belangrijk
het is om afval op te ruimen. Jong geleerd is oud gedaan!”

Om circa 10.45 uur beginnen de kinderen van de school in Hoge Hexel en Wierden in hun schoolomgeving met deze najaarsschoonmaak. Op elke school zijn prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes aanwezig, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen. Tijdens het opruimen gaat wethouder Richard Kortenhoeven langs de deelnemende scholen om iedereen aan te moedigen. Voor alle harde werkers is er drinken met wat lekkers. Na hard werken is iedereen om 12.00 uur klaar met het opruimen van zwerfvuil. Aan het einde van de ochtend worden alle zakken met zwerfafval verzameld en op een later tijdstip door de gemeente weer opgehaald.

Zelf ook een handje meehelpen?

Wil jij er ook voor zorgen dat de gemeente Wierden weer brandschoon wordt? In de gemeente Wierden zijn er vrijwilligers het hele jaar door actief met het opruimen van zwerfafval. Maar zij kunnen het niet alleen. Help een handje mee op 16 of 19 september 2020. Hét moment om samen de buurt
op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Ga samen op pad en ruim alle rommel op die je tegenkomt! Een schonere wereld begint bij …jou. En bij jou in de buurt. Want als iedereen een klein stukje schoonhoudt, bereiken we samen een groot resultaat. Benieuwd wie er in jouw buurt zwerfafval opruimt? Of wil je zelf een actie organiseren? Bekijk waar al acties zijn en waar jij aan de slag kunt: https://www.worldcleanupday.nl. De gemeente Wierden is benieuwd wie nog meer mee doet. Deel je foto op Facebook en tag de gemeente Wierden in het bericht!
Volg ons