Zomers ontmoeten en bewegen WierdenActiviteiten senioren bij De Welle (Foto: De Welle)
Van de redactie | 28-07-2020
WIERDEN - Stichting De Welle houdt van 27 juli tot en met 31 augustus extra ontmoetings- en beweegmomenten voor senioren in Wierden, op elke dinsdagmiddag en donderdagmorgen in het Oosterhoes.

De koffiemomenten vinden elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur plaats. De beweegactiviteiren zijn dinsdag om 14.00 en 15.00 uur en donderdag om 10.00 en 11.00 uur.

Deze week is het Oosterhoes anders ingericht waardoor er zestien zitplekken gecreëerd zijn. Marijke Grutterink: “Door efficiënt met de ruimte om te gaan, zullen er vier hoeken gecreëerd worden. Elke hoek biedt plaats voor vier personen. Door de extra zitplaatsen is vooraf reserveren verleden tijd. Bij de ingang staat een bord waarop men kan zien of en waar er nog plek is. We hopen met dit systeem het inloopkarakter van het Oosterhoes terug te krijgen.”

De koffiemomenten vinden elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur plaats. Ze zijn bedoeld voor alle thuiswonende ouderen die het fijn vinden om anderen te ontmoeten. Men kan samen, maar ook alleen komen. Iedereen is welkom!

Ook wordt er gehoor gegeven aan de beweegbehoefte die de afgelopen weken steeds vaker bij De Welle gesignaleerd werd.
Kitty van der Steege: “Door de coronamaatregelen en de zomerstops zijn er op dit moment weinig beweegactiviteiten waar men zich bij aan kan sluiten. Om de zomerperiode te overbruggen bieden we daarom extra beweegactiviteiten aan.”
De beweegmomenten zijn laagdrempelig; iedereen die zelfstandig (eventueel met behulp van rollator of stok) kan bewegen, is welkom!
De training is gericht op behoud en/of opbouw van conditie en spierkracht.

Per dagdeel worden er twee trainingen aangeboden van 45 minuten, op dinsdag starten de trainingen om 14.00 en 15.00 uur en op donderdag om 10.00 en 11.00 uur. Per training kunnen er maximaal tien mensen deelnemen.
Aanmelden voor de beweegactiviteiten is verplicht en kan telefonisch door te bellen naar De Welle.
Meer informatie kan opgevraagd worden bij De Welle, telefoonnummer 0546 – 57 16 93. Contactpersoon voor de koffie-inloop is Marijke Grutterink en voor de beweegactiviteiten is dat Kitty van der Steege.
Volg ons