Wierdense Veld weer toegankelijk na broeden kraanvogels Kraanvogels in het Wierdense Veld (Foto: Landschap Overijssel)
Van de redactie | 21-06-2020
WIERDEN - De Hortmeerweg in natuurgebied Het Wierdense Veld van Landschap Overijssel is sinds kort weer vrij toegankelijk. De weg werd tijdelijk afgesloten om ruimte te geven aan twee broedende kraanvogels.

Inmiddels zijn de twee jongen uitgevlogen. Het Wierdense Veld is nu weer opengesteld voor publiek en bezoekers kunnen weer volop genieten van dit bijzondere Natura 2000-gebied.

Eind februari van dit jaar werd op de Hortmeerweg een paar kraanvogels gesignaleerd. Omdat er een sterk vermoeden was dat het paar aan het broeden was, is de Hortmeerweg in overleg met gemeente Wierden tijdelijk afgesloten. Dit was nodig om de kraanvogels, die van nature erg schuw zijn, alle rust te gunnen om hun jongen groot te brengen.

Na enige tijd werden de kraanvogels samen met hun twee jongen op de naastgelegen landbouwgronden gezien. Nu vliegen de jongen uit en dus is er weer ruimte voor bezoekers.

Landschap Overijssel bedankt de bezoekers voor het begrip voor de maatregelen. Het Wierdense Veld is nu weer opengesteld voor publiek en bezoekers kunnen weer volop genieten van dit bijzondere Natura 2000-gebied. Het Wierdense Veld is een nat en zompig gebied tussen de Sallandse Heuvelrug en de lagere stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel. Het natuurterrein is bijzonder vanwege het levend hoogveen en de lavendelhei die er groeit. Je vindt er dieren als de gladde slang en de kraanvogel.
Volg ons